👉🏻 Какви са предимствата на ултразвуковите четки за зъби пред електрическите? Защо да предпочетем ултразвуковото почистване? 🧐

👉🏻 Какви са предимствата на ултразвуковите четки за зъби пред електрическите? Защо да предпочетем ултразвуковото почистване? 🧐

от in Новини 21.07.2021

Ултразвуковите четки се появяват на пазара сравнително наскоро. Според техническите си характеристики те са подобни на електрическите. Ключовата разлика е, че при такива модели движението на четкащата глава се допълва от ултразвукови вибрации. Тази технология ефективно премахва плаката, която се среща най-вече при пушачите, любителите на кафето, силния чай и червеното вино.

Освен това, използването на ултразвукови четки стимулира унищожаването на патогени, следователно след почистване не се образуват плаки и свежият дъх продължава по-дълго. Ултразвукът убива бактериите, подобрява кръвообращението, подобрява локалния имунитет.

Редовната употреба на такива инструменти за почистване на устната кухина има терапевтичен ефект върху венците. Използването на висококачествени четки с ултразвукова технология нормализира редокс-процесите, следователно полезните вещества в пасти, гелове и прахове се усвояват по-добре. В допълнение, такова почистване помага за облекчаване на възпалението при наличие на определени заболявания.

Основната разлика между ултразвукова четка за зъби и електрическа е допълнително излагане на ултразвук върху тъканта. За правилно почистване на зъбите трябва да извършвате около триста движения в минута. Невъзможно е да направите това с конвенционален инструмент. Такива устройства имат положителен ефект върху състоянието на зъбите, а също така решават проблема със зъбен камък в дългосрочен план.

Предимствата им пред останалите модели са:

  • Почистващите влакна се движат правилно, което ви позволява да почистите устната кухина с минимални усилия;
  • Устройството се използва ефективно при наличие на скоби, импланти и други структури;
  • Ултразвукът засяга не само меката плака, но и пигментната плака, следователно има мек избелващ ефект;
  • Използването на такива устройства спестява не само време за миене на зъбите, но и паста;
  • Имат добър антибактериален ефект;
  • Ултразвукът подобрява проникването на полезни компоненти от паста за зъби в тъкан на венците и зъбите.

Ако избирате между различни модели, трябва да разберете, че ултразвуковите ще струват повече. Въпреки това, те имат по-висока ефективност и могат да се използват, дори ако в устната кухина има скоби и коронки. Производителността на електрическите модели е 5-30 оборота в минута, когато ултразвуковите устройства са способни да извършват до сто хиляди оборота в минута.

Преди всичко обаче, Ви съветваме непременно да се консултирате с Вашият стоматолог.

    Количка