Осем съвета за бяла усмивка!

Осем съвета за бяла усмивка!

от in Новини 12.04.2021

Казват, че усмивката може да озари цялата стая. И все пак за много хора усмивката, или по-конкретно зъбите, са основният повод за несигурност. Ако сте загрижени за цвета на своите зъби, нашите девет съвета могат да ви помогнат. Ето една причина да се усмихнете!

Едно от нещата, което прави впечатлетание при първа среща са очите на човека и усмивката. Здравата и бяла усмивка е много важна при общуването. А тя е доказателство освен за добро здраве и за добра поддръжка и себеуважение.

Осем съвета за по-бяла усмивка:

  1. Мийте зъбите си два пъти на ден за поне две минути всеки път. Освен подходяща паста, по-важно е четката ви да отговаря на чувствителността на вашите зъби и венци.
  2. Имайте предвид, че ултразвуковата четка за зъби е годна за ежедневна употреба от три до шест месеца. Ако влакната омекнат или се износят, време е да смените главата!
  3. Сигурно сте чували, че кафето, чаят, плодовите сокове и червеното вино могат да оцветят зъбите ви. Пиенето със сламка може да ви помогне в такива случаи. Да, може би ще изглеждате малко странно в бара, но поне усмивката ви ще блести!
  4. Цитрусовите плодове са богат източник на витамин C, но киселините, които се съдържат в портокалите и грейпфрутите, могат да повлияят неблагоприятно на емайла. За да се предпазите, измивайте устата си с топла вода след консумация на цитрусови плодове.
  5. Знаете ли, че почистването на езика е също толкова важно, колкото и това на зъбите? Премахването на бактериите от езика не само намалява лошия дъх, но и предотвратява потъмняването на зъбите.
  6. Макар хлебната сода да е популярно домашно средство за избелване на зъбите, не прекалявайте с нея. Нейните „полиращи“ свойства могат да износят емайла, причинявайки дълготрайни увреждания.
  7. Пресните плодове и зеленчуци са полезни не само за здравето като цяло, но и за устната ви хигиена. Дъвченето на хрупкава храна кара устата ви да произвежда повече слюнка, която измива и почиства зъбите.
  8. Повече от препоръчително е да посещавайте стоматолога на всеки шест месеца. Знаем, че не е любимо на всеки, но професионалното почистване и редовната проверка ще поддържат зъбите ви в добро здраве.
    Количка