Защо ултразвуковите четки за зъби са за предпочитане?

Защо ултразвуковите четки за зъби са за предпочитане?

от in Новини 17.03.2021
С една обикновена четка за зъби човек прави не повече от 200-300 движения в минута. Ако човек мие зъбите си по 2-3 минути, както е препоръчително, успява да направи между 600 и 1000 оборота. Като направим сравнение с броя на оборотите, които ултразвуковите четки правят само за една минута, се вижда колко по-голяма е ефективността им.
При правилно използване на ултразвуковата четка за зъби и нейната по-висока ефективност се подобрява почистването на зъбите и венците от зъбната плака. Това води до намаляване риска от образуване на зъбен камък и на проблеми с венците.
Ултразвуковите четки за зъби са особено подходящи най-вече за пациенти, които не успяват да отделят достатъчно време за устната си хигиена в забързаното ежедневие.
Очевидно е, че ултразвуковите четки успяват да направят много повече движения за по-кратко време, отколкото ние успяваме да направим с обикновената четка за зъби. Следователно освен, че са по-ефективни по-отношение на качеството на миене, ултразвуковите четки за зъби спестяват и време.
    Количка